31/10: Dagens nonsens - Brödbak och Ansiktsbehandling

Muslibröd!

Äntligen söndag och äntligen får jag baka mitt bröd. Jag gjorde iordning själva blandningen av de torra ingredienserna igår kväll, så idag på morgonen var det bara blanda det med lite mjölk och yoghurt. Jag gick upp kl.08.40, städade först lite och sopade golvet, äckligt mycket damm som vanligt.

Sen vid 09.30 satte jag i mitt bröd i ugnen på 200 grader. Eftersom jag inte lyckats hitta några vettiga bakformar här så använde jag mig av en vanlig porslinskål i lite större storlek. Såklart glömde jag bakplåtspapper och orkade inte fixa det när jag redan hade hällt blandningen i skålen, så jag får diska noggrant senare istället. enligt receptet skulle brödet gräddas i 1h men eftersom jag endast gjorde 1/4-bröd så räckte det med 30-40min. Brödet höjde sig inte lika mycket som hemma i Sverige, kanske hade jag i för lite bakpulver, däremot blev ytan lite bränd men det är bara gott. ;)

Brödet blev faktiskt väldigt gott, jag hade i havregryn, musli, mjöl, russin, solrosfrön, lite mjölk och yoghurt. Det var längesen jag åt bröd som inte bara består av enbart finmalt mjöl, mycket tuggmotstånd och mycket att knapra på i det här goda muslibrödet. Jag ska göra det fler gånger och variera ingredienserna.


Såhär såg det färdiggräddade brödet ut. ser nästan ut som bränd havregrynsgröt. :P


Jag fick ut toppen av det och det ser finfint ut inuti.


Många småbitar och smulor kvar i botten av skålen. Nästa gång ska jag inte glömma bakplåtspappret.
(Men det var småbitarna som var godast ;D)



Ansiktsbehandling:

Min hy har blivit extremt dålig sedan vietnamresan, så jag frågade Ruth på Nordica om var man kan göra ansiktsbehandlingar. Det visade sig att hon brukar gå till en skönhetssalong varje vecka för olika kropps- eller ansiktbehandlingar. Så idag fick jag följa med henne för en efterlängtad och verkligen nödvändig ansiktsbehandling. Portömning är det som är viktigast för mig, jag brukar göra en gång vart 3:e månad ungefär hemma i Sverige, beroende på om jag har pengar eller inte eftersom det kostar mellan 300-600kr per gång. Ruth sa att det skulle kosta 100yuan per gång här och det är på ca 1.5h.

Så idag var jag och Ruth på salongen runt kl.13.30, den ligger jättenära vår lägenhet så det är perfekt! 
Ansiktsbehandlingen började med en ryggskrapning av något slag. Jag tyckte att det kändes oerhört skumt men lät tjejen utföra behandlingen så som hon brukar. Efter ryggen skrapade hon lite på magen och armarna också. När kommer vi till ansiktet länkte jag. 
Sen var äntligen dags att ta itu med ansiktet. Behandlingen var hur lång som helst, jag låg i behandlingsrummet bredvid Ruth mellan 13.30-16.00, 2.5h! Det måste vara den längsta ansiktsbehandlingen jag varit på, prisvärd var den! Men jag föredrar nog att ha en kortare, man vill ju inte låta sin söndag försvinna på en salong, även om behandlingen var väldigt skön och jag i princip somnade emellanåt. Hon massera mitt huvud och ansikte väldigt länge och verkligen smorde inte krämen/oljan ordentligen. Jag vet inte hur många olika masker/krämer/oljor hon la på mitt ansikte men många var det. I slutet la på ett en ansiktsolja så nu är jag helt oljig i hela ansiktet.

Det var en spännande och rolig upplevelse att gå på ansiktsbehandling i Kunming, rätt så annorlunda gentemot Sverige. De hade inte den typiska lugna musiken i bakgrunden, men jag somnade ändå nästan. Det var väldigt avslappnande efter ett tag. Jag kommer inte att göra detta varje vecka, men kanske 1gång/månad eller när det behövs. Hoppas nu verkligen att min hy blir bättre. Den äckligt varma och fuktiga luften i Vietnam tillsammans med mycket sol förstörde verkligen hyn för mig, det är lite därför jag drar mig för att åka till Hongkong på sommaren vilket min familj planerar att  göra nästa år. Vi får se om jag hänger på eller inte, för det var just i HK 2008 som jag fick dålig hy, sen dess har den bara blivit sämre.

Jag ber om ursäkt för att jag inte har uppdaterat bloggen på två dagar, men det var varit konserter på Nordica båda kvällarna och jag har haft annat att göra på dan. därför det inte har blivit av, samtidigt som jag har varit lite lat. Därför kompenserar jag med ett extra långt inlägg idag, för dem som orkar läsa det iaf. ;P

Nu ska jag tvätta av mitt oljiga ansikte och bara ta det lugnt resten av kvällen.

Ha det bra så länge!
Många kramar yingan

28/9: Konsert med Huang Shans orkester


Ikväll ska vi på konsert som hålls i denna pampiga byggnad. Jag tror att det är yunnans symfoniorkester som spelar.


Såhär ser det inuti.




Vi blev invitade av Huang Shsn, här är hon iklädd ett minoritetsfolks folkdräkt.


Stor konsertsal.




typiskt kinesiska lyktor som hänger i taket.


Viktoria och Sara F. stylar.


Kvällens värdinna som presenterade varje sång. Alla var verkligen uppklädda till max!


Första låten fick ett gäng flickor i vita ballerinaklänningar vara med.




De har så fina dräkter på sig!


Nu har de bytt till andra snygga minoritetsfolks dräkter/kostymer!


dirigenten som vi känner igen från repetitionen för några dagar sen.


Här spelar och dansar Erhu-musikanterna samtidigt! och Huang Shan är en av dem. Jag har spelat in några video från den här konserten men det får jag visa en annan gång. Musiken som spelades ikväll var traditionell kinesisk musik. Jag gillade det väldigt mycket men störde mig på dåliga högtalare och folk som satt och pratade högt under konserten. Annars var det bra. ;)

28/10: Dagens nonsens - Luft och mjöl

Igår pumpade jag mina cykeldäck hos en man med ett stånd där han har olika cykeltillbehör, han reparerar och servar/underhåller cyklar helt enkelt. Jag pekade på mina däck och sedan på hans pump och menade då att han skulle pumpa dem, vilket han förstod, som tur var. :P 
Det gick på ett kick, kostade 5 mao (50öre) och jag slapp bli smutsig om händerna. Men det bästa är ändå att jag nu flyger fram på min cykel precis som när den var nyköpt. Det är så härligt att cykla när man känner att man har flyt och medvind, och allt som behövdes var lite luft.

Idag satte jag och Frida upp affischerna till den nya konstutställningen nästa vecka, vi var runt Foreigner Street och Yunnan University. Vi satte upp mellan 10-15 affischer tror jag, tog lite mer än en timme. Jag passade på att besöka Paul's Shop som säljer mycket importerade och utländska varor. Jag köpte 800gram vetemjöl och ett paket som tror jag är antingen bikarbonat eller bakpulver. Så i helgen ska det bakas! Jag ska börja med ett mycket enkelt släng-ihop-bröd. Man blandar de torra ingredienserna, tillsätter lite yoghurt eller mjölk och in med det i ugnen så är det klart! Det ska jag göra på söndagmorgon, så en närmare rapport om det kommer senare.

Jag har även köpt majsmjöl, och planerar också att införskaffa rismjöl och bovetemjöl för att kunna baka fler sorters bröd. Paul's shop hade även torrjäst så man kan baka "riktigt" bröd ;)
Dessutom hade de en massa kryddor som jag inte trodde man kunde hitta i Kunming eller i Kina, som till exempel torkad dill och basilika, paprikapulver, nejlika, kanelstänger. Så nu är jag ännu lite lyckligare, jag ska laga risgröt med kanel i jul, precis som hemma, det ska bli gottigottgott ;)

Nämnde jag att jag har tagit över 3000 bilder sammanlagt under de senaste två veckorna då jag har varit bortrest? Så nu har jag en massa jobb framför mig, att sortera allting och sedan att lägga upp dem på bloggen samt skriva bildtexter till dem. Men det är det värt. Nu kommer jag aldrig att glömma. ;)

Så nu ska jag sortera lite bilder och sen ska jag sova, har inte kunnat sova ordentligt sedan jag kom hem från Dali och lijiang i måndags. Igår natt var värst, sov nog ingenting alls, kändes det som iaf, jag gick till slut upp kl.04 och skrev i min nyinköpta kalender där man får fylla i datumen och månaderna själv. Det låter kanske jobbigt men det är ganska kul. Och så fyller jag i alla händelserna från den 16 augusti, alltså då denna Kinakurs startade. Detta kommer att bli min allt-i-allo-skrivbok som beskriver mitt läsår här i Kina och Kunming.

Ha det bra så länge och önska mig lycka till med min första bakning här i Kina. ;)
Många kramar yingan 

2/10: Tofu and leftovers


Ikväll slängde jag ihop något kvickt eftersom det är dansföreställning på Nordica kl.20, här har vi lite tofukuber.


Lite leftovers från Malins take away igårkväll som hon inte orkade äta upp och gav till mig. Jag tackade och tog emot, jag gillar funghi och kidneybönor. ;)

1/10: Iowa Super Soccer

Ett polsk band, Iowa super soccer, ska spela på Nordica ikväll, det är faktiskt riktigt spännande, ska bli roligt att få se en europeiskt konsert igen, jag har saknat det. Men mest av allt saknar jag rockkonserterna, framförallt MCR:s konserter man glömmer bort allt och bara njuter. När ska jag få gå på en sådan konsert igen?


Frida, Sara och Malin passar på att fika innan konserten börjar.


Intresset för utländska band är rätt stort. Nina, Nordicatjejen som ordnar alla konserterna var lite orolig att det inte skulle komma så mycket folk. För idag är egentligen många lediga eftersom det är Kinas nationaldag, 1 oktober 1949 stod Mao Zedong på Himmelska Fridens Torg i Beijing och utropade den Kinesiska republiken.


Stämningsbild före konserten.


Bandet går upp på scen. De är rätt många, sex stycken tror jag.


Sångerskan i Iowa super soccer.


Färgerna är helt fel här, men eftersom strålkastarljuset är starkt rött så fick alla röda kläder. Egentligen är sångerskan klädd i svart.


Detta är de rätta färgerna på allting. Se vilken skillnad. :P




Det kom inte jättemycket folk men de som kom och såg konserten uppskattade bandet och deras musik väldigt mycket, de fick göra encore och efteråt var det många som ville prata och ta foto med dem och såklart bad dem om autografer. Det blev en lyckad och mysig kväll. Jag vill gå på fler konserter! :D


27/9: Tjockispannkaka och Nudelsoppa

Jag gick upp runt 9 idag och gick ner för att se om jag kunde hitta frukostvagnen, jag har gått förbi den så många gånger nu men alltid vid fel tidpunkt. Den här gången ska jag köpa min frukost därifrån tänkte jag. Och vilken tur jag hade, vagnen stod där den brukar, precis nedanför oss.


Det blev en stor och tjock pannkaka, kostar 2 yuan, billig frukost som man blir mätt på tillsammans med lite tomat och gurka. Jag hällde lite honung över den eftersom den var rätt så smaklös.





Jag har köpt fullkornsnudlar i affären och kände för laga en nudelsoppa till middag idag. Dock råkade jag koka dem lite för länge, så de var alldeles mjuka.


Groddar, aubergine och gröna bönor.


och så lite strimlade vitkål.


Detta var dagens middag. En massa disk blev det efteråt, mer bekvämt att äta ute men roligare att laga själv. ;P

"Dyr" kinesisk lunch med Huang Shan


Efter 2-3h musikspelande var det äntligen dags för lite lunch. Huang Shan tog oss till en finare restaurang i närheten av övningslokalen.


Ett tjusigt dekorerat rum.




Huang shan,martin och Helena kollar igenom menyn.


Bambubebisar kallar Huang Shan de här.


Man ska skala bebisarna innan man äter dem och så doppar man dem i sojasåsen.


Den här pumpan var verkligen utsökt! ;)



Glasnudlar var det längesen jag åt, den här var god men den slår inte mammas glasnudelrätt som hon brukar laga.


Långa bönor som var rätt så starka men också rätt så goda.


Här kommer servitrisen med vår tunna ris, det är så fint att det kommer i en sån liten trätunna istället för en vanlig porslinskål, känns mer kinesiskt. ;)


Sara och Eleonor gillar ironbeef-rätten.


notan hamnade på över 30yuan per person vilket är mycket för att vara en lunch i Kina med tanke på att man kan äta sig mätt på andra rätter för runt 5yuan. Nåja, nångång får man väl unna sig lite. :P


En massa kinesiska instrument


Stora slagtrummor


En typ av kinesisk bambuflöjt


Xylofon! det låter så otroligt vackert, jag önskar också att kunde spela xylofon...


kinesiska flöjter som kallas för Xiao eller Di.


Ett av mina favoritinstrument, Zheng.



Typ kinesiska gitarrer, de här finns i mångs olika varianter och storlekar. Ett mycket klassiskt samt populärt instrument i Kina. Den som ligger ner heter Pipa (pear-shaped lute) och den på stolen tror jag är en Liuyeqin (small lute).


Det ser ut som om de har ansikten, jag tycker att de ser väldigt roliga ut. ;P


Den här pipan ser lite nere ut.Kan man muntra upp den tro? ;)




En Yunluo (Small bronze gongs), tänk att man fortfarande spelar på dessa instrumenten!


Ennärbild på en Yangqin.


Ett kinesiskt notblad, de har ett särskilt siffersystem istället för noter.


24 september: Kinesisk orkester

Så, nu fortsätter uppdateringen av bloggen som vanligt. Jag ska försöka att uppdatera med minst ett nytt inlägg varje dag så att folk inte besöker sidan i "onödan". ;P Hoppas att ni vill fortsätta att följa mina dagar här borta i Kina.
Ha det bra så länge!



Idag ska vi få vara med när Huang shans stora orkester repetera och övar inför sin konsert som de ska ha den här veckan.


Pampig byggnad på utsidan men mindre snygg på insidan kan jag konstatera.


Martin, Viktioria och Sara gör upp om taxikostnaden hit.


stor orkester på typ 60 pers!


Ett bekant ansikte, söta Huang shan!
Huang Shan


Paus! Nu får man passa på att titta runt på alla de olika instrumenten.


Några övar flitigt trots att det är paus.


Som hon här som spelar ett stränginstrument med liknar en liggande Erhu.


Gigantiskt blåsinstrument, bär hon med sig det hem tror du?


Msnnen här spelar på några frysta blad och det är så coolt, ljudet/musiken från bladen är underbart söt.


Back to rehearsal.


Många Erhu-spelare på rad.


Och här har vi den erfarna dirigenten som vi kallar för "lärarn"

24/10: Dagens inlägg - Hem kära hem

Hej,

Kom hem idag klockan 8 på morgonen, har åkt nattåg från Lijiang till Kunming, det tog ca 8h. Sängarna var inte så hemska, jag kunde sova 6-7h iaf, därför känner jag mig ganska pigg idag.

Nu ligger jag verkligen efter med bloggen men jag ska försöka att uppdatera så snart jag har tid, jag är fortfarande bara på slutet av september, så bilderna från Vietnam och studieresan Dali och Lijiang kommer att komma först i november eller kanske t.o.m. december. Men håll ut gott folk, de kommer och de är värda att vänta på ;) Jag har tagit över 3000 bilder under dessa två resor, nu ska jag börja att sortera och sålla. Det lär också ta lite tid. :P

Jag vill önska min storebror ett riktigt stort grattis på födelsedagen! Mitt gratulationskort som jag skickade det den 8:e oktober från Kunming verkar inte att ha nått Sverige ännu, jag som trodde att jag var ute i god tid, jag får väl börja att skicka julkort redan nu om de ska hinna fram före julafton. ;P
Vilket fall som helst, Grattis igen kära storebror!

Till er som skrivit till mig per mail eller på facebook, jag ska svara er så snart jag har tid, jag måste plugga kinesiska också, har glömt en del då jag varit i Vietnam en vecka, men nu börjar det att komma tillbaka igen. ;) Jag är även med i Christmas Fair-gruppen, en julmarknad som kommer att äga rum på Nordica den 3-4 december, så vi har mycket som ska föreberedas och beslutas om. Sedan kommer en massa konserter: advent, lucia, jul och nyår. Busy Busy med andra ord, men jag ska göra mitt bästa att hinna med allt, både skola, kinesiska, blogg, volontärarbete, och teckning.

Wish me good luck!
Många kramar yingan

19/10: Dagens inlägg - Åker iväg igen

Hej,


Jag kom hem från Vietnam i söndagskväll efter en otroligt seg bussresa. Idag ska vi till Dali och Lijiang så jag hinner inte skriva så mycket, ska till tågstationen om några timmar. Jag kommer hem igen på söndag, så hörs kanske då!

Ha det bäst!
kram yingan

Dagens inlägg: Vietnam

Imorrn tar jag och fem andra tjejer från gruppen dagbussen till Vietnam och sen nattåget till huvudstaden Hanoi. Så bloggen kommer att uppdateras först när jag är tillbaks om ca 1 vecka. ;)

Ha det bra så länge allihopa!
många kramar yingan

Sichuan-Mahjong


Efter den goda middagen plockade Nordica personalen fram Mahjong, för er som inte känner till Mahjong så är det ett gammalt och mycket populärt spel i Kina. Man spelar med klossar, som är typ som ett kortspel där ena sidan är anonym/neutral/likadan som de andra. Spelet har många regler men det finns många versioner av det, ikväll ska vi lära oss den enklaste varianten, Sichuan-Mahjong.


Ruth lär oss reglerna och de två första rundorna spelar vi med öppna kort.


Jag, Hanna och Viktoria lär oss att spela Sichuan-Mahjong. (På undersidan är alla klossarna vita)


Helena hjälper mig att knäppa några bilder på mig när jag spelar Mahjong. Jag har spelat det förr men det var längesen och jag kan berätta att det är rätt kul och en aning beroendeframkallade XD, man kan spela det väldigt länge utan att tröttna.


Ruth förklarar reglerna på kinesiska och XiaoLin översätter till engelska. Vi spelade inte så många rundor den här gången men de har lovat oss att vi ska få spela igen en annan gång. ;)

21 september: Mitthöst-firande på Nordica


Det är Mitthöst-festival! Vi firar det en dag tidigare tillsammans med Nordica personalen (så att de ska kunna fira det hemma med sina familjer på själva festivaldagen) med en gemensam middag på kvällen. En massa mat blev det, gosh vad jag blev mätt den kvällen. :P


Vi har kokta bönor (mina nya favoritbönor!) och jordnötter. Jag smakade jordnötterna, pappa sa att de skulle vara jättegoda men jag tyckte inte att de smakade så mycket. :P


Supergoda honungsrostade kastanjer som såldes överallt nu i samband med denna högtid. Kastanjerna har verkligen en unik smak och man måste nästan vänja sig vid den tror jag om man aldrig ätit dem innan. Jag gillar dem jättemycket men några av tjejerna i gruppen som smakade de för första gången tyckte inte smaken. Fast de lär nog att uppskatta den om de smakar dem fler gånger. ;)


Ett måste är ju såklart månkakorna. De mönstrade är fruktsmak (som inte alls är goda enligt mig, smakar syntetiskt och fyllning är äckligt klibbig) och den släta är med yunnanskinkan. Jag föredrar den sistnämnda medan de andra i gruppen gillar dem med frukterna mer. Men egentligen är det ingen av dem som tycker särskilt mycket om månkakor. De i Hongkong är godare, men allra godast är de min moster gör, men jag fick inte äta dem iår. :/


Min favorit, aubergine! Denna rätten var rätt stark men den var SÅ god ihop med ris, så jag åt övermycket av dem, alldeles för mycket. :P


Den här rätten var populärast bland tjejerna, alla älskar majsen och den är hur söt som helst, naturligt söt ;)


Kycklingsoppa med kycklinghuvud som dekoration i soppan.


Ett lååååångt bord med mat mat mat. ;D


På det andra bordet hade vi ris och dricka.


Alla väntar på att få börja ta för sig av den goda maten.


Några tar bilder, precis som moi då. ;)


Luo Feis supersöta dotter Lydia kom också X3


Innan middagen läste Xiao Le en text om högtiden som vi firar ikväll.


Äntligen dags att sätta sig till bords.


Happy Midautumn-festival! :D

Rester och ris


Ikväll tog jag vad som fanns i kylen och stekte allting tillsammans med ris, det blev faktiskt godare än jag trodde. ;)

20 September: Snustorrt lunchbröd


Till lunch köpte jag ett långt lunchbröd med fyllning från ett konditori i närheten. Jag tycker att brödrullen såg ganska god ut så jag har ändå lite förväntningar på den,


Men tyvärr var det mycket mer bröd än fyllning i den, det var typ en bit ihoprullad skinka, dessutom var brödet snustorrt, så nej, den här köper jag inte om igen.


18 September: Båttur i Green Lake Park


Det är lördag, vi har slutet skolan och det är fint väder ute, vad gör man då? Jo, man drar till härliga Green Lake Park!


Yeah! Här är så vackert!


Höga, stora occh ståtliga gamla kinesiska byggnader och bredvid går små tre"Lao wai" (utlänningar).


vi såg de här båtarna i sjön och tänkte, det måste vi bara pröva!

Så det gjorde vi. Här köper Sara F. vår biljett, vi hyrde en manuell trampbåt för 40kuai/timme. Så det blir 10kuai/person.


Här är vår fina båt!


Dagens lilla "äventyr", vad ska vi hitta i sjön? ;P


Andra som också passade på att njuta av det fina vädret.


Jag och Frida började att trampa. Vi hade ganska mycket problem med att styra båten i början, men det löste sig till slut. Frida grejade det, jag hjälpte till att trampa.


Blåblå himmel. :)


En liten ö mitt i sjön.


Viktoria i det varma solljuset. Man svettades verkligen i det!




En överexponerad bild på mig och Sara forsang.


En mer rättexponerad bild på Frida och mig.




Man fick styra mycket noggrant när man skulle under broarna, båtarna kommer precis igenom.




Efteråt gick vi runt på mittenön i parken och kollade på vad folk höll på med, här är ett gäng unga killar som dansar till exempel. Det skulle egentligen ha blivit fler bilder från denna eftermiddag men batteriet dog. :P

Regnbågsbubblor

Samma kväll som vernissagen tog jag en massa bilder på TV-installationen, det konstverket jag gillar mest i denna utställning. Så jag tänkte visa några av dem som en liten bildserie här.




















17 september: Taste and Interest Exhibition


Kvällens måltid före vernissagen.


Presentation av utställningen, till vänster kinesiska och till höger engelska. Denna utställning är ett samarbete mellan 7  kinesiska konstnärer från ett och samma kollektiv.


Det var fortfarande ganska tomt på folk när jag kom runt 19-tiden, vernissagen skulle börja kl.20. 


Frida, Malin och Lotta.


Sara E., bjöd in sina kinesiska vänner till den nya utställningen


Det kom mer och mer folk då klockan närmade sig åtta.


Lite mingelstämning.


Kineser som beundrar konstverken.


Man var tvungen att stå nära för att kunna urskilja alla de fina detaljerna i dessa tavlor.


Konstnären, till höger i grön t-shirt , framför sin egen tavla.


Jag, framför en av målningarna jag gillar. Malin höll i kameran.


Min uppgift idag var att stå vid ljud- och ljusbordet på övervåningen. Jag skulle reglera ljuset och ordna ljudet i mikrofonerna. Men när det väl började så kom volontären Johnny in och fixade allt, så jag behövde knappt göra nåt. :P


Dagens värdar är Frida och Luo Fei, en ska presentera utställningen på engelska och den andra på kinesiska, och ni kan nog själva klura ut vem som ska snacka på vilket språk. ;)


Publiken bildade en halvcirkel/måne framför scenen. Ändå rätt mycket folk.


Luo fei, Frida och de sju konstnärerna som medverkade i utställningen.


Efteråt var det dags för ytterligare mat samt lite mingelmat och dricka, det fanns pepparkakor, brownies och frukt. Som en äkta vernissage ska va! ;D



16 September: Blomkålsstuvning, typ


Som vanligt blir det lite stökigt när jag lagar mat hemma.


Det blev Aubergine med svamp och rödlök. Sen bredvid har vi mjölk och äggstuvad blomkål med tomat. Den rätten smakade lite skumt, det var ett experiment, nästa gång hittar jag nog på något annat. :P


Konstverken - Tålamod och detaljer


Här kommer bilder på de enskilda konstverken. Jag har inte tagit med alla, det är alldeles för många. Det finns t.ex. 4 skulpturer, jag har med 2 av dem.




Detta är en av mina favoriter i utställningen, tv-installation med glasbubblor. När det är helt mörkt ute och det endast lyser från skärmarna ser det riktigt coolt ut, speciellt den effekten som glasbubblorna ger åt tvbilden. Bilder på dessa kommer senare.


Först la vi ut glasbubblorna lite hur som helst, senare under dagen kom konstnären själv och la om allting, det såg helt klart mycket bättre ut när han hade ändrat det.




Jag gillar de här stora oljemålningarna väldigt mycket också. Den här hängde jag och Frida upp idag.


Tre män som dricker te.


Målning av samma konstnär.


Här är en annan konstnär, på långt håll ser motivet ut som en trappa i färg men...


kollar man nämre ser man att "trappstegen" är otroligt detaljerade. Man hade kunnat stå där hela dan och bara tittat oå den och ändå hitta något nytt eller som man inte sett innan.


Teckning av samma konstnär,.


Detaljer från teckningen på föregående bild.


Fortfarande samma konstnär. Pay attention to the details people!  Jag gillar denna mest av de 4 som fanns, De här två rutorna är bara en liten del av hela teckningen, den består av minst 50-60 st till. Vilket tålamod alltså!


Detta är de nya streckkoderna som tas i bruk alltmer här i Kina men även i Sverige tror jag. Vanligtvis har man bara siffror på streckkoder men här kan man föra in text i streckkoden som t.ex. handlar om själva produkten. utveckligen går framåt och konstnären Yan Linxiao är väldigt intresserad av datorer och det tekniska. Han har jobbat med datormjukvaror och fann ett intresse för ikonerna och pixlarna. Om man avläser dessa tavlorna som streckkoder/tags med exempelvis en androidmobil får man fram en texter telefonen, bland annat en dikt som Yan Linxiao har skrivit. Tavlorna är målade i akryl.


Det har tagit ca 1månad att måla en stor tavla, enligt konstnären själv. Han har varit gästföreläsare på vår "China Knowledge" lektion. Det var en sjukt intressant föreläsning, han berättade om sitt konstnärskap, sina intressen, sina tidigare konstverk, och allmänt om den samtida konsten i Kina. Detta är verkligen en person som följer sitt hjärta och går sin egen väg, han älskar konsten, trots att han knappt tjänar några pengar på sitt yrke och hans föräldrar är emot det så fortsätter han, för det är hans passion i livet, det han älskar mest. Det är mycket beundransvärt. Jag ska också följa mina känslor och tankar, jag ska också leva så som jag vill och göra det jag mest av allt vill göra i livet.

14 September: Ny konstutställning


Today's lunch :)


Idag kom de konstverken till den nya utställningen som har vernissage om några dagar. Här har vi några tavlor och ett flertal tv-apparater som ska vara till en installation.


Fler tavlor/målningar


De här tycker jag är coola ;)


Skulpturer av kvinnor med blomhuvuden hade vi också.


Olika ställningar...


...och en och annan vulgär en.



Här diskuterar vi var vi ska placera de olika konstverken.


Sedan var det bara att sätta/hänga allting på plats. Jag, Lou Fei och Frida jobbade ihop medan XiaoLin, Sara och Eleonor var ett team,


Skulpturerna var också på plats.


Skrangliga stegar är det vi använder när vi ska ändra riktningen på spotlightsen i taket.


Såhär blev tv-installationen, vi har lagt hundratals glasbubblor över skärmarna. Vi ska ha ström till apparaterna också, de ska sända från olika kinesiska tv-kanaler.


De kvadratiska tavlor hänger på väggen till höger om scenen, det blir i princip det första man ser när man kliver in på Nordica vilket är jättebra eftersom de här har ett starkt uttryck och drar till sig uppmärksamhet.


När vi var klara med våra Groupwork var det dags att plugga lite kinesiska.

RSS 2.0