26/1: Dagens inlägg - Minority village

Idag var vi i Minoritetsbyn i utkanten av Kunming. Vädret kunde inte ha varit bättre, det var strålande sol, hur härligt som helst och jag tog över 600 bilder i detta fantastiska ljus som rådde under dagen. Det blev en heldag i byn där Yunnans 26 minoriteter, inklusive Han-kineserna, är representerade. Det är ett enormt område med en by, en yta, för varje minoritet, vi hann inte se allt, det skulle ta alldeles för lång tid.

Till lunch åt vi Dai-folkets mat, det var bland annat lila ris i ananas och klibbigt vitt ris i bamburör, bilder på dessa kommer senare. Klockan tre hade de en stor föreställning där alla minoriteterna medverkade med dans och sång.

Vi tog bussen tillbaks till Nordica runt kvart i sex, och köpte med oss middag hem till Martin och Helena där vi skulle ha en föreläsning om kristendomens spridning till Kina.

Så det blev en heldag idag och det har varit hur roligt som helst, mycket att se, vacker och fin miljö, ren luft, god mat, underhållande uppvisningar och danser, fantastiskt väder, det var säkert minst 25 grader ute idag, sjukt nice! Gärna fler sådana här heldagsutflykter! ;D


Minoritetsfolk som uppträder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0