In till centrum


Idag föreslog jag att vi skulle ta oss in mot Kunmings centrum, ett lite modernare område med stora supermaket, affärer med märkeskläder och varor, stora köpcentrar och så vidare. Så jag, Lotta och Frida gick längs Renmin Road (folkets gata), som är den jättestora och breda vägen som går igenom hela Kunming.


Här säljs det grillade sötpotatis, det doftar riktigt gott från den lilla vagnen.


En superhög och modern byggnad, vet inte vad den heter eller vad den används till men det ska jag nog ta reda på så småningom, Vi gick även förbi en kyrka med en väldigt modern design på utsidan, hade inte korset funnit där hade man inte kunnat gick sig till att det var en kyrka.


Vi är inte riktigt i centrum men vi börjar att närma oss. De här traditionella kinesiska portarna finns lite här och där i centrala Kunming och bryter av mot det nya och moderna.


Västerländska klädeskedjor, som Only, Vero Moda, Jack & jones och Zara. Men enligt Lotta och Frida som var inne å kikade i affärerna så ser modet helt annorlunda ut jämfört med hemma i Sverige. De har alltså ett helt annat sortiment här i Asien.


En bred gata samt allé med affärer på båda sidorna av gatan. Här fanns den kantonesiska kända butiken Watsons. I Hongkong finns den överallt och de säljer lite allt möjligt, mest kropps- och hudvårdsprodukter, men även snacks till exempel.


Vi hittade McDonalds. Den röda bågen och de stora röda lyktorna i bakgrunden är förberelser inför höstfestivalen som äger rum här i Kina om ca 2 veckor.


Jag var bara tvungen att fota G-street. Någon som kommer ihåg uttrycken G och OG (Old Gangster) i högstadiet? ;P


Inlagda grönsaker, det finns bland annat rättika som är de lång vita i lådorna till höger.
Nu är det verkligen inte långt kvar, snart kommer vi ett hinder där inga fordon får passera, inte ens cyklar. Kommer man innanför dem är man i den mest centrala delen av Kunming.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0