Gallerywork


Efteråt fick vi hjälpa till att hänga upp tre stora målningar av den brittiske konstnären Jonathan Kearney, som Nordica har i sin samling. Vi ska bara ha denna utställning temporärt, fram till Creative Market den 11-12 Sept.

Det gick ganska bra, vi är fyra i Gallerygruppen, det är jag, Frida, Sara E. och Eleonor. Vi använde en lång linjal med vattenpass, vanliga spikar och hammare till att hänga upp de här tavlorna. Det är väl 4-5st spikar som håller upp varje tavla.

Efter upphängningen fick vi även hjälpa till ljussätta tavlorna, jag klättrade upp i en jättehög och skranglig gammal stege och försökte att ändra vinkeln eller flytta på spotlight-lamporna. Det var lite läskigt men det gick bra, förutom med den sista lampan då det typ blev kortslutning eller nåt, alla de andra lamporna på samma rad slocknade. Så en elektriker fick fixa det istället. :P


Såhär fint blev det. :)


Akryl och limmålning av Jonathan Kearney,


Här är en serie foton på Luo Feis performance som han gjorde för några år sedan. Han hade ett vitt papper framför sitt ansikte och klättrade uppför en hög stege som stod riktad mot en tänd lampa. Pappret föll av hans ansikte när han klättrade uppför stegen och han såg då bara det starka ljuset från lampan. Så stod han en stund innan han klättrade ner igen, nu var han i princip "blind" från det vita ljuset.
På bordet bredvid stegen hade han förberett ett vitt papper och en pensel samt svart bläck. Han började att skriva det kinesiska tecknet för "ljus" på pappret. Han skrev det tecknet om och om igen tills hela pappret var fyllt av svart bläck och man kunde inte urskilja några tecken överhuvudtaget.


Kommentarer
Postat av: Sum

Snygga målningar!! Och duktiga ni är som har hängt upp det så fint :D

2010-09-09 @ 17:34:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0